BRANDING

Carrico’s

DE OPDRACHT

– 01

Huisstijl

Wij kregen de eer om de gehele huisstijl te mogen ontwikkelen van Carrico’s. Carrico’s is de naam van het Portugees restaurant, opgericht door Pim Bootsma en Tabitha de Sousa Carrico. Om direct al een beleving te geven aan het restaurant is de keuze gemaakt om gebruik te maken een deel van de Portugese achternaam van Tabitha; Carrico’s.

Carrico’s is een “KIP / PIRI PIRI restaurant” en wij vonden dat Piri Piri best wel een beetje gek mocht zijn. Met deze gedachte is het logo ontwikkeld met de ‘gekke kip’ dat de basis heeft gelegd voor het restaurant en uit deze ‘gekheid’ zich ook in andere onderdelen zoals bijvoorbeeld de menukaart. Daarnaast is voor de huisstijl gekozen om de typisch Portugese tegels te gebruiken welke het ‘lekker vrolijk en druk’ maken.

– 02

Menukaart

Naast Carrico’s hebben Pim en Tabitha ook een webshop in Portugese producten (Caravela Delicatessen). Wij gingen op zoek naar een manier om ook dit onder aandacht te brengen. Daarnaast wilden wij graag de huisstijl van Carrico’s (“een beetje gek doen mag”) terug laten komen. Oftewel: Het mag wel wat anders dan standaard. Met deze gedachtegang van de webshop én het anders doen, hebben wij een menukaart ontwikkeld in de vorm van een krant. Lekker groot (A2) en voorzien van teksten over het restaurant, producten vanuit de webshop (goed voor cross-selling) en natuurlijk op een leuke creatieve wijze het eten en drinken.

– 03

Website

Naast drukwerk was er ook een wens om het restaurant te voorzien van een website. Belangrijke functionele elementen van de website waren de mogelijkheden voor het ontvangen van recensies, bekijken van events, downloaden van de menukaart, lezen over wie zij zijn en natuurlijk het gemakkelijk en snel reserveren. Het ontwerp ligt in lijn met de menukaart en is er speels omgegaan met de tegels om de website eveneens een unieke uitstraling te geven. Kijk ook op carricos.nl

– 04

Visitekaartjes

Voor de gasten die zijn geweest hebben wij ook visitekaartjes ontworpen zodat deze meegenomen kunnen worden. Op deze manier hebben zij snel gegevens bij de hand om contact op te nemen met het restaurant. Daarnaast heeft Carrico’s ook Take-away. Dit wordt extra benadrukt op het kaartje.

– 05

Google PageSpeed

Google PageSpeed Insights analyseert de content van een webpagina en genereert vervolgens suggesties om die pagina sneller te maken. Een snelle website helpt mee aan een betere vindbaarheid op Google.

Laatste check: 20 augustus 2019

Benieuwd naar het resultaat van de website?

Ga naar carricos.nl

Home » Work » Carrico’s