Kennis

Wat is social media

Social media is een verzamelnaam voor online platformen waar berichten, foto’s en video’s worden gedeeld met mensen binnen een bepaald netwerk. Social media is de afgelopen jaren enorm gegroeid en dit biedt ondernemingen veel nieuwe mogelijkheden om te adverteren.
In dit artikel gaan we de populairste social mediakanalen bespreken. Hierbij leggen we de nadruk op de advertentiemogelijkheden via deze specifieke kanalen.

De populairste social media platformen zijn:

  • Facebook
  • Instagram
  • Snapchat

Social Media

MediaMindz Facebook

Facebook

Zoals je wellicht weet is Facebook populair onder verschillende doelgroepen. Niet alleen jongeren zijn actief op Facebook, ook volwassenen maken steeds meer gebruik van dit platform. Facebook is een platform waar zowel tekst als afbeeldingen kunnen worden gedeeld.

Daarnaast maken veel bedrijven gebruik van de mogelijkheid om betaalde advertenties op Facebook te plaatsen. Met behulp van deze betaalde advertenties kan een bedrijf een heel specifieke doelgroep aanspreken.

Bovendien maakt Facebook het mogelijk om te adverteren op Facebook Messenger. Messenger is het chatprogramma van Facebook. Sinds korte tijd is het mogelijk om tussen de chatgesprekken door te adverteren.

Tip!

Maak een bedrijfspagina aan op Facebook om “gratis” nieuws aan de man te brengen. Door middel van een bedrijfspagina op Facebook kun je een betere band scheppen met je klanten.

Instagram

Instagram is een platform dat specifiek gericht is op het plaatsen van foto’s en video’s. Gebruikers van Instagram scrollen snel door de newsfeed heen waardoor lange teksten niet gelezen worden. Dit platform is voornamelijk geschikt voor bedrijven die een tastbaar product leveren, aangezien je van een tastbaar product foto’s of video’s kunt maken. Wat opvalt is dat vooral restaurants gebruik gaan maken van Instagram, aangezien een restaurant veel foto’s kan plaatsen van verschillende gerechten.

Buiten het feit dat je met Instagram een betere band kunt scheppen met je klanten, is het mogelijk om te adverteren op Instagram. Je kunt op 2 verschillende manieren adverteren op Instagram.

1: Instagram Story advertenties

2: Advertenties op de Instagram newsfeed

Hulp nodig?

Heb jij moeite met het opzetten of beheren van een of meerdere social media kanalen? Neem contact op en dan proberen wij je zo snel mogelijk verder te helpen!

Snapchat

Snapchat is een platform waar foto’s op kunnen worden verstuurd en ontvangen. Deze foto’s zijn een aantal seconden zichtbaar.

Bedrijven kunnen sinds kort op Snapchat adverteren door een korte video of foto te maken. Deze reclamevideo heeft strikte regels wat betreft de tijdsduur van de video. De onvermijdbare advertentie wordt tussen de snapchat story’s van gebruikers afgespeeld zodat de gebruiker deze advertentie niet ziet aankomen.

Home » Wat is social media