Kennis

Gebruik jij Google Analytics al?

Google Analytics is heden ten dage onmisbaar voor de online vindbaarheid van een onderneming. Google Analytics geeft een globaal overzicht van verschillende cijfers die jouw website verzameld. Het is van belang dat je begrijpt wat deze cijfers betekenen, zodat je hier optimaal gebruik van kunt maken.

In dit artikel staat meer informatie over wat Google Analytics is en hoe Google Analytics jouw onderneming kan helpen groeien.

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis tool van Google, die het mogelijk maakt om de activiteiten van, naar en op jouw website te meten. Google Analytics is opgericht in 2005 en is sindsdien uitgegroeid tot de populairste dienst om het bezoek van websites te meten. Door gebruik te maken van Google Analytics kun je zien welke marketingactiviteiten het effectiefst zijn geweest. Op basis van deze gegevens kun je de marketingstrategieën aanpassen, zodat je jouw marketingbudget optimaal kunt inzetten.

Houd er rekening mee dat de cijfers van Google Analytics misleidend kunnen zijn. Zo kan een hoge gemiddelde verblijfstijd op de website een goed teken zijn, maar het kan ook een teken zijn dat bezoekers gefrustreerd zijn. Bezoekers die lang op de website blijven, kunnen informatie op de website zo interessant vinden dat ze besluiten uitgebreid de website te bekijken. Tegelijkertijd kan het ook komen doordat de bezoekers niet kunnen vinden wat ze zoeken, waardoor ze de hele website moeten afzoeken.

Een deel van de data die Google Analytics voor je verzameld

  • Aantal bezoekers
  • Locatie van de bezoekers
  • Hoeveel bezoekers komen binnen via welke via welke Adwords Campagnes
  • Hoe lang blijven de bezoekers op de website
  • Met welk apparaat wordt de website het meest bezocht
  • Welke pagina’s worden bezocht, en hoelang blijven de bezoekers op deze pagina’s

 

Zie jij door de bomen het bos niet meer?

Google Analytics kan je ver op weg helpen, maar als je niet weet waar je naar kijkt zul je niet ver komen. Het is dan ook logisch dat je niet alles van Google Analytics zult begrijpen. Heb jij een probleem met Google Analytics, of begrijp je iets niet? Neem dan contact met ons op, dan proberen wij je verder te helpen!

Home » Gebruik jij Google Analytics al?