Kennis

Het verschil tussen een website op maat en een template

Besloten om een nieuwe website te laten maken, of ben je gewoon nieuwsgierig? De website kan bepalend zijn voor de omzet van een bedrijf en het is daarom belangrijk dat je de juiste keuze maakt. In dit artikel staan in het kort de voordelen van een website op maat.

Wat is een template?

Een template is een vooraf geprogrammeerd standaard sjabloon voor een website. In dit sjabloon is het ontwerp en een deel van de functionaliteit van de website al grotendeels vastgelegd, waardoor het veel moeilijker is om een onderscheidende website te maken. Bovendien zijn de mogelijkheden en functies binnen deze templates meestal vrij beperkt, waardoor vaak niet al je wensen ingepast kunnen worden.

Template is vaak beperkt

Wat is een website op maat?

Een website op maat wordt gemaakt op basis van een uniek ontwerp. Als dit ontwerp af is begint het technische aspect van de website. Het is niet alleen belangrijk dat een website er mooi uitziet, aangezien het uiteindelijk om de functionaliteit gaat. Bij het maken van een website op maat wordt daarom design gecombineerd met functionaliteit, waardoor een unieke website ontstaat.

Waarom zouden alle bedrijven gebruik moeten maken van een website op maat?

Tegenwoordig is de website van een onderneming het 1ste aanspreekpunt van het bedrijf. Bovendien bezoeken veel potentiële klanten eerst de website alvorens ze een afspraak maken of een bezoek brengen aan de fysieke winkel. Het voordeel van maatwerk is dan ook dat deze volledig kan worden ingericht naar de wensen van het bedrijf, zodat deze ook echt aansluit bij de bedrijfscultuur.

Tijd voor een nieuwe website?

Ben jij na het lezen van dit artikel ervan overtuigd dat jouw website een make-over nodig heeft, neem dan contact op en dan helpen wij je verder!

Kortom

Een website op maat komt een stuk professioneler over, gebruikt een uniek design en de bezoeker zal een betere gebruikservaring hebben.

Home » Het verschil tussen een website op maat en een template