DESIGN

Zijn visitekaartjes nog nodig?

Tegenwoordig worden steeds meer zaken online afgehandeld, maar dit betekent niet dat de visitekaartjes overbodig zijn geworden. Integendeel, het is juist goed om persoonlijk contact met potentiële klanten te hebben en hier sluit een visitekaartje goed op aan. Door persoonlijk contact ontstaat er een betere band, en is er meer openheid van zaken.

De eerste indruk is en blijft bepalend

Op het moment dat je een potentiële klant voor het eerst ontmoet, is het van belang dat deze persoon zich vanaf het begin op zijn gemak voelt. Op het moment dat iemand geen goed gevoel heeft bij het 1ste gesprek, is de kans groot dat er geen verdere samenwerking zal plaatsvinden. Het is dan ook ongepast om je telefoonnummer snel op een stukje papier te schrijven, aangezien dit geen professionele indruk achterlaat. Op het moment dat een visitekaartje gelikt uitziet, kan de klant zien dat je hier tijd en aandacht in hebt gestoken. Het is voor de klant dan ook aannemelijk om te denken dat je het bedrijf dat je vertegenwoordigd serieus neemt. In de toekomst kan dit betekenen dat je ook veel aandacht en tijd in de klant zult steken.

Ben jij toe aan een nieuw visitekaartje?

De kracht van een visitekaartje ingezien, of is het tijd om je oude visitekaartje een nieuw design te geven? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden!

Zeer effectieve marketingtool

Veel bedrijven investeren momenteel alleen geld in online marketing, terwijl offline marketing ook veel potentie heeft. Wij raden dan ook aan om ervoor te zorgen dat online- en offline marketing op elkaar aansluiten. Het klantcontact wordt versterkt door het geven van een visitekaartje, en dit kan bijvoorbeeld worden opgevolgd door e-mailmarketing.

Geeft op de lange termijn kracht aan je woorden

Bovendien zijn visitekaartjes zeer effectief om een persoonlijke ontmoeting af te sluiten, aangezien visitekaartjes een gezicht geven aan een onderneming. Het komt regelmatig voor dat bedrijven klantcontact hebben voor een moment in de toekomst. Op dit moment blijven woorden niet hangen, en zal een visitekaartje bewaard worden om in de toekomst contact op te kunnen nemen.

Overdrijf niet!

Het is belangrijk dat je de nodige informatie op een visitekaartje zet, zoals een naam/titel, het bedrijf dat je vertegenwoordigd en je contactgegevens. Het is echter belangrijk om niet te vergeten dat een visitekaartje je bedrijfsidentiteit moet versterken, terwijl sommige bedrijven een visitekaartje gebruiken als een advertentie. Een goed visitekaartje bevat alle informatie die nodig is om contact op te nemen zonder te overdrijven. Om je bedrijfsidentiteit te versterken is het belangrijk gebruik te maken van een strak design.

Home » Zijn visitekaartjes nog nodig?