Kennis

Mail instellen iPhone

Een nieuw mailaccount of een nieuwe telefoon? Via onderstaande stappen kun je jouw mail instellen op de iPhone of iPad.

Stap 1

Accounts en wachtwoorden

Via de instellingen op je iPhone of iPad kun je navigeren naar het kopje “Accounts en wachtwoorden”. Wanneer je deze pagina opent kun je mailaccounts toevoegen.

Stap 2

Nieuw account

Klik op nieuw account om het nieuwe mailadres toe te voegen op jouw apparaat.

Stap 3

Selecteer “Anders”

In stap 3 heb je diverse mogelijkheden voor instellen van een mailaccount. Omdat het gaat om een IMAP-mailadres selecteer je hier “Anders”.

Stap 4

Voeg mailaccount toe

In deze stap selecteer je “voeg mailaccount toe”

Stap 5

Invoeren gegevens mailaccount

Bij het ontvangen van je mailadres heb je diverse gegevens ontvangen, waaronder je gebruikersnaam en wachtwoord. Deze kun je hier invoeren. De naam van je account is hoe je graag de postbus weergeven wilt hebben. Dit kunnen ook ontvangers van de mail zien. Klik na het invullen van de gegevens op volgende.

[mail@mediamindz.nl vervangen door eigen mailadres]

Stap 6

IMAP Accountgegevens configureren

Selecteer IMAP en vul hier alle benodigde accountgegevens in. Let op: waar “mail@mediamindz.nl” staat vervangen door je eigen mailadres. De gebruikersnaam is altijd het mailadres!
De hostnaam is voor zowel inkomend als uitgaand altijd “premium.vinkwebhosting.nl

Stap 7

mail en notities (optioneel)

Naast de mail tussen apparaten delen is het ook mogelijk de Apple notities te delen met je apparaten. Omdat dit samenhangt met je mailadres is deze optie hier aan te vinken.

Stap 8

Geavanceerde instellingen

Na stap 7 kan het zijn dat de mailinstellingen nog niet juist zijn ingesteld. Dit kun je met de volgende stappen doen. Hiervoor ga je naar de pagina uit stap 2 en klik je het nieuw aangemaakte account aan.

Stap 9

SMTP instellingen openen

Om de uitgaande mailinstellingen (SMTP) te controleren of te wijzigen klik je op de knop “SMTP”. Als de voorgaande stappen juist zijn uitgevoerd zie je hier ook “premium.vinkwebhosting.nl” staan.

Stap 10

Hoofdserver selecteren

Als de voorgaande stappen juist zijn ingesteld staat bij de hoofdserver “premium.vinkwebhosting.nl”. Deze kun je selecteren om de instellingen te controleren.

Stap 11

SMTP instellingen controleren

De gebruikersnaam is jouw ontvangen mailadres. De andere instellingen horen precies zo te staan als in het voorbeeld.

Stap 12

Geavanceerde instellingen openen

Om de geavanceerde instellingen te controleren (voor de inkomende mail) keer je terug naar het scherm uit stap 6 en stap 9. Hier selecteer je “geavanceerde instellingen”

Stap 13

Geavanceerde instellingen controleren

De geavanceerde (inkomende mail) instellingen kun je exact overnemen zoals in het voorbeeld.

Liever hulp bij het instellen?

Het kan natuurlijk zijn dat je er niet helemaal uitkomt met het instellen van de mail. Uiteraard kun je in dat geval altijd contact opnemen met ons via het algemene nummer of ons contactformulier.

Home » Mail instellen iPhone