Kennis

Hoe maak ik een Instagram Story advertentie?

De meeste Instagram gebruikers zal het niet ontgaan zijn dat Instagram steeds meer functies van Snapchat overneemt. Zo is de Story functie van Snapchat in Instagram geïntegreerd. In dit artikel wordt een korte instructie gegeven van hoe een Instagram Story advertentie geplaatst kan worden.

Onvermijdbare advertentie

Wanneer je een Instagram Story bekijkt, toont Instagram na afloop van deze Story automatisch de volgende Story. Wat Instagram hier echter sinds kort aan heeft toegevoegd, is het feit dat advertenties automatisch afspelen tussen de verschillende Story’s door. De Instagram gebruiker kan niet van tevoren zien of er een advertentie aankomt, en kan deze dus ook niet vermijden.

Instagram story

Op dit moment is het niet mogelijk om de bezoekers van een Story advertentie door te sturen naar je website , waardoor deze advertenties momenteel alleen gebruikt kunnen worden om het bereik van je bedrijf te vergroten.

Maak een Instagram Story advertentie in 3 stappen

Op dit moment kunnen advertenties voor Instagram gemaakt worden in de Power Editor en in het advertentiebeheer van Facebook. Kort gezegd komt dit erop neer dat het advertentiebeheer vergelijkbaar is met dat van Facebook.

 

Let op!

Instagram Story advertenties kunnen alleen ingezet worden wanneer je kiest voor “bereik” bij de advertentiedoelstelling.

1. Gebruik Facebook advertentiebeheer

Ga naar het Facebook advertentiebeheer of bezoek de Power Editor en maak een nieuwe advertentiecampagne. Zorg ervoor dat de campagnedoelstelling op “bereik” staat ingesteld.

Maak een foto of video die in eerste instantie natuurlijk uitziet, zodat de bezoekers van Instagram niet direct zien dat het een advertentie is. Bewerk deze foto of video met een herkenbare sticker van het bedrijf, of gebruik de tekenfunctie.

2. Plan de advertentie op Instagram

Zorg ervoor dat je de advertentie op Instagram plaatst, en niet op Facebook. Vink bij “Plaatsing” de optie “Plaatsing bewerken” aan en klap het vakje Instagram uit. Onder het kopje Instagram vink je vervolgens “Verhalen” aan.

 

Is iets niet duidelijk?

Heb jij moeite met adverteren op Instagram, of begrijp je iets niet? Ons team helpt je graag verder!

3. Maak de advertentie.

Tijdens het maken van de advertentie kun je kiezen tussen een foto- of een video advertentie. Instagram heeft het helaas niet mogelijk gemaakt om een tekst toe te voegen aan deze foto of video, dus zorg ervoor dat alle informatie die je wilt laten zien duidelijk is verwerkt in je afbeelding of video.

Home » Hoe maak ik een Instagram Story advertentie?