Google PageSpeed – MediaMindz

MediaMindz streeft er naar om haar websites met uitmuntende kwaliteit af te leveren. Niet alleen in het design en gebruikersvriendelijkheid, maar ook achter de schermen in de ogen van Google. Daarom is ons doel om al onze websites af te leveren met een score boven de 90 van de 100 in de Google Insights test.

Twee belangrijkste Voordelen van een snelle website

De klant gaat niet bij voorhand al naar de concurrent

Een langzame website wordt als vervelend ervaren. Door de website snel te houden zorg je er voor dat de gebruiker (jouw potentielë klant!) de website niet tijdens het laden van de site al bij de concurrent verder kijkt! Als de bezoeker namelijk langer dan 3 seconden moet wachten, dan verlaat 4 op de 10 de pagina al direct. 80% van deze bezoekers komt bij een traag werkende websites niet eens meer terug!

Google houdt van snelle websites, dus betere Google positie / SEO ranking

Google heeft vele eisen en voorwaarden voor websites om deze hoger in Google te weergeven. Omdat Google streeft naar gebruikersgemak, speelt een snelle website een steeds belangrijkere rol. Is jouw website aanzienlijk sneller dan de concurrent? Dan kan dit een groot voordeel opleveren!

​Factoren die de websitesnelheid beïnvloeden

  • Snelheid van jouw server.
  • Grootte van de website (in MB’s). Dit zijn onder andere video’s en foto’s, maar ook aantal scripts en stylesheets die gebruikt worden bij programmeren.
  • Gebruik van nette code (geen fouten in de bronbestanden).
  • Geen tot zeer weinig re-directs
  • Hoeveelheid aanvragen naar de bestanden.
  • En nog veel meer!

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Via de Google PageSpeed kun je gratis jouw website onder de loep nemen: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights

Vragen of wil je graag jouw website ook boven de score van 90 hebben? Wij staan je graag te woord!

Home » Google PageSpeed – MediaMindz